Закрити

 

Логін
Пароль
Запам'ятати на 2 тижні?

Забули пароль?
Якщо ви незареєстровані, пройдіть реєстрацію
9-11 апреля в киевском ВЦ «КиевЭкспоПлаза» состоится Международный форум пищевой промышленности и упаковки InternationalForumofFoodIndustryandPackaging, IFFIP) 2014

За січень-лютий 2014 молокопереробними підприємствами України було виготовлено 151,8 тис. т молока обробленого, що на 17 % перевищує аналогічні показники попереднього року.

Одним із передових методів підвищення харчової цінності борошна є використання сухої пшеничної клейковини (СПК). Це не лише білковий збагачувач борошна, а й натуральний наповнювач,...

66
02.04.2014р.
Виробництво обробленого молока зросло на 17% - УКАБ
За січень-лютий 2014 молокопереробними підприємствами України було виготовлено 151,8 тис. т молока обробленого, що на 17 % перевищує аналогічні показники попереднього року.

Про це повідомили в асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» (УКАБ).

У лютому цього року було вироблено 77,5 тис. т молока обробленого, тоді як в лютому 2013 р. даний показник був менший на 22 % і склав 63,6 тис. т.

Значно зменшилося цього року виробництво молока і вершків згущених - на 20 %. Виробництво йогуртів та іншої кисломолочної продукції за результатами двох місяців склало близько 8,1 тис. т , що 2,3 % менше показників попереднього року.

Виробництво сирів практично відповідає показникам минулого року, спостерігалося тільки незначне зменшення виробництва сичужних сирів. Також потрібно відзначити значне зростання виробництва сиру - на 24 %, порівняно з обсягами виробництва в січні -лютому 2013 року.

Цього року спостерігалося зростання надходження молока на переробку від сільськогосподарських підприємств, адже вони збільшили виробництво молока на 6,2 % порівняно з аналогічним періодом попереднього року.

«Це досить непоганий показник, враховуючи те, що поголів'я корів у сільськогосподарських підприємствах за відповідний період скоротилося на 2,7 %», - зазначають в УКАБ.
Це свідчить про зростання продуктивності корів, якому сприяють високі закупівельні ціни на молоко і прийнятні ціни на корми».

«Збільшення виробництва обробленого молока є результатом надходження більшої кількості молока на переробні підприємства, ніж торік, а також деякої переорієнтації у виробництві молочної продукції. Торговельні мережі привертають все більшу кількість покупців, і тому роль стихійних ринків і традиційних базарів постійно зменшується. Все більше споживачів віддають перевагу фабрично-обробленому молоку» , - прокоментувала експерт аграрних ринків УКАБ Аліна Жарко.

Більше новин за тегами
  • молочна продукція


Поділіться цією інформацією в соцмережах, дякуємо за популяризацію порталу:
Також Ви можете:

Підписатись



Коментарів немає, будьте першими та розпочніть дискусію


   



 05/04/2014
223
 05/04/2014
200
 Реклама: |