Закрити

  Авторизация

Логін
Пароль
Запам'ятати на 2 тижні?

Забули пароль?
Якщо ви незареєстровані, пройдіть реєстрацію
Новости
Дякуємо усім, хто вже передплатив видання «Харчовик», «М’ясна індустрія», «Пекарня та кондитерська» на 2013 рік! Для тих, хто ще не встиг цього зробити, нагадуємо, що всеукраїнська галузева...

Обмеження мінімального вмісту молочного жиру в молоковмісних продуктах на рівні 50% призведе до подорожчання молочної продукції на внутрішньому ринку на 30% і мільйонних збитків виробників...

Більше новин за тегами
Статьи

Одним із передових методів підвищення харчової цінності борошна є використання сухої пшеничної клейковини (СПК). Це не лише білковий збагачувач борошна, а й натуральний наповнювач,...

Більше статей за тегами
55
30.05.2013р.
Низькі ціни на м'ясо змушують аграріїв пускати худобу під ніж
Зниження закупівельних цін на велику рогату худобу (ВРХ) в Україні на тлі зменшення попиту на яловичину з боку внутрішніх і зовнішніх споживачів може призвести до того, що поголів'я ВРХ в країні знову скоротиться, вважає експерт аграрних ринків асоціації "Український клуб аграрного бізнесу" Аліна Жарко, повідомляє "Дело".

"Багато господарств населення, зіткнувшись з низькими цінами і проблемами реалізації худоби, вирішують для себе надалі припинити займатися м'ясним скотарством. Якщо цінова ситуація не зміниться, поголів'я ВРХ почне знову скорочуватися і навіть дотації за збереження, які надає населенню держава, не врятують м'ясне скотарство", - наводяться слова експерта в повідомленні Асоціації.

Асоціація нагадує, що скорочення поголів'я ВРХ, вперше за час незалежності України, припинилося з літа минулого року. Перш за все, цьому сприяли держдотації за його збереження.

За даними УКАБ, закупівельні ціни на биків станом на кінець цього місяця складають 14-15,5 грн/кг, що на 1-1,5 грн менше показника попередніх місяців і на 5,5-6 грн/кг менше, ніж у травні 2012 року.

У той же час, наголошується в прес-релізі, українські м'ясопереробні підприємства, які є основними покупцями яловичини, останнім часом почали віддавати перевагу більш дешевому м'ясу птиці. Крім цього, знизився попит на яловичину з боку Росії, у зв'язку з чим підприємства, орієнтовані на експорт, скоротили обсяги закупівлі ВРХ.

"Зниження цін на живих тварин при зростанні витрат виробництва робить галузь ще більш збитковою", - йдеться в повідомленні УКАБ.

Як повідомлялося, за даними Держстату, поголів'я великої рогатої худоби в Україні станом на 1 травня 2013 склало 5320000 голів, що на 3,2% більше, ніж на аналогічну дату 2012 року.

Теги и ключевые фразы

Більше новин за тегами
  • врх


Поділіться цією інформацією в соцмережах, дякуємо за популяризацію порталу:
Також Ви можете:

Добавить в закладки Підписатись Версия для печати



Комментариев нет, будьте первыми и начните дискуссию


   



 Реклама: |
При использовании материалов ссылка на www.harchovyk.com (для интернет ресурсов с гиперссылкой) обязательна.